ArcusTV

Lars Vorstermans, Arcus Hero 2016

[FOTO Dian van den Bosch, KTM fotografie]

Donderdag 19 mei 2016 is tijdens het avondvullend entertainment Arcus Heroes Event dé Arcus Hero 2016 uitgeroepen. Deze ambassadeursverkiezing bestaat uit een heel traject. De laatste drie kandidaten hebben zich op woensdag 11 mei gepresenteerd voor een professionele jury.

 

 

De jury, wethouder Aarts (Gemeente Heerlen), Ellen Laeven (Zuyd Hogeschool), Bianca Mackintosh (B-Vida), Antonio Hamed (Arcus Hero 2015) en Ruben Sheehan (vice-voorzitter centrale studentenraad Arcus) hadden een zware taak. Drie mbo-kanjers streden voor de titel. Lars Vorstermans (student Manager Ondernemer Horeca) had een goed verhaal en presentatie.

Hij wil graag medestudenten helpen om hun dromen en doelen te bereiken. Dat is zijn missie. “Ik wil een inspiratiebron zijn voor mbo-studenten en ze laten inzien dat je je niet moet laten tegen houden door iets of iemand. Als mbo-er ben je het waard. Ik wil daarnaast ook het mbo in een positief daglicht zetten. Eén stap die ik wil nemen, is laten zien dat mbo-ers volwaardige studenten zijn en ertoe doen!” Lars gaat nu met 45 andere ROC’s in het land strijden om de mbo-uitblinkertitel (www.ditismbo.nl). In november 2016 wordt deze bekend gemaakt.

Lars en zijn verhaal

Afgelopen jaar is Lars gestart met zijn mbo-opleiding: Manager Ondernemer Horeca. Een opleiding naar zijn hart. Vanaf moment één had hij een doel. Hij wil het hoogst haalbare bereiken. In november gaat hij bijvoorbeeld al zijn stage lopen bij de Librije in Zwolle. Ook gaf hij al heel snel aan dat hij graag mee wilde doen aan vakwedstrijden om nog beter in zijn vak te worden. Zijn mentor zag potentie in hem en is met hem aan de slag gegaan. Lars heeft zich in het afgelopen jaar enorm ontwikkeld en is een voorbeeld geweest voor zijn medestudenten.  Zijn ouders zijn enorm trots op Lars omdat hij alles tot nu toe op eigen kracht heeft bereikt. Naast hart voor zijn vak, heeft Lars ook enorm veel oog voor de medemens. Niet alleen in zijn vakgebied en op school, maar ook door het vele vrijwilligerswerk dat Lars doet in zijn vrije tijd. Lars is een jongen met een groot hart. Daar gaat hij heel ver mee komen.

Vooral buiten de lijntjes kleuren!
Uniek in nederland de cross-over opleiding Zorgtechnicus
Nieuw Europees Project "Garage 4.0" gaat van start
technische mensen zijn onmisbaar- kijk mee in de wereld van techniek
6 MEDAILLES VOOR ARCUS TIJDENS SKILLS HEROES
Techniekopleidingen MBO naar Sittard
Donderdag 23 februari maken studenten Techniekcollege kennis met Transport en Logistiek
Nieuwe aansturing Techniekcollege Arcus - ROC Leeuwenborgh
Nieuw aanbod najaar 2016 Vakopleidingen, trainingen en cursussen