ArcusTV

Drie Vakkanjers van Arcus op een rij!

Van donderdag 17 maart tot en met zaterdag 19 maart 2016 streden drie Arcus-kanjers voor de nationale titel in hun vakgebied. De Amsterdamse RAI bood het podium voor de vakkanjers. Mandy Lindelauf (kappen) behaalde een bronzen plak, Caitlynn Streng (directiesecretaresse) een zilveren plak en in de wedstrijd van Naomi Janssen (mediavormgeving) werd alleen een eerste prijs uitgereikt, die ging naar het Deltion College in Zwolle. Onze drie kanjers hebben gestreden.

157 mbo'ers lieten hun beste vakwerk zien tijdens de finale van Skills Heroes. Skills Heroes zijn mbo-vakwedstrijden, variërend van autoherstel en bloembinden tot bouwtimmeren en grafisch ontwerpen. Doel van deze vakwedstrijden is om aanstormend vaktalent een podium te geven en beroepsonderwijs naar een hoger niveau te tillen.

"Studenten van nu hebben meer prikkels nodig.", zegt directeur-generaal Hoger Onderwijs, Beroepsonderwijs, Wetenschap en Emancipatie (OCW). "Vakwedstrijden bieden mbo'ers uitdaging in het onderwijs. Dat onderschrijft de politiek ook. Het is dan ook erg goed dat deze onderdeel zijn van het lesprogramma. Ik wil dat alle 500.000 mbo'ers de kans krijgen om mee te doen aan de vakwedstrijden." De 157 jongeren komen van 47 verschillende mbo-scholen.

Ervaringen
De drie Arcus-studenten zijn een ervaring rijker. Ze hebben in de afgelopen tijd veel geleerd, persoonlijke doelen behaald en er zijn deuren geopend binnen Arcus en daarbuiten.

Over Naomi
Naomi Janssen (24) is 2e jaar student Mediavormgeving bij Arcus. "Het creatieve aan vormgeving sprak me erg aan, maar ook dat ik mijn administratieve skills nodig heb. Ik stapte zonder verwachtingen de Skills-wedstrijden in en heb alle ervaringen op me laten inwerken. Het was pittig en intensief. Maar ik heb doorgezet. Het hele Skills-traject heeft me veel geleerd op professioneel en persoonlijk vlak.”


Over Mandy
Mandy Lindelauf (19) ging de strijd aan met 6 studenten kappen uit het land. Zij volgt bij Arcus de verkorte opleiding Kappen niveau 3. "Het kappersvak sprak mij meteen aan, omdat ik daar mijn creativiteit in kwijt kan. Ik heb heel veel geleerd. Ik had een team van professionals om me heen. De dagen in de RAI waren vermoeiend en indrukwekkend. Ik heb heel mijn ziel, zaligheid en passie erin gelegd. Ik ben erg trots op mezelf en ik heb heel veel positieve reacties ontvangen van mijn docenten, vrienden en familie. Deze positieve flow wil ik dolgraag doorgeven aan toekomstige Skills-kandidaten en medestudenten. Want het is gaaf om mee te doen.”


Over Caitlynn
Caitlynn Streng (17) deed  mee voor de  opleiding directiesecretaresse-managementassistente niveau 4. "Deze opleiding sprak mij vanaf het begin aan. Ik wist meteen dat ik directiesecretaresse wilde worden. Dankzij Skills Heroes heb ik ervaringen opgedaan die ik later in de praktijk goed kan gebruiken. School heeft mij goed voorbereid op de wedstrijd. Niet alleen qua inhoud en skills, maar ook presentatietechnieken en omgaan met de pers. Ik heb die dagen genoten. We moesten keihard werken, hadden een leuk team en floormanager. Ik ben enorm trots dat ik tweede ben geworden. Ook in mijn omgeving krijg ik alleen maar positieve reacties. Deze ervaring neemt niemand mij meer af en het staat ook nog eens mooi op mijn cv. Tip voor mijn opvolger: geniet en zet je voor de volle 100% in, dan kan iedereen zien dat je er echt voor gaat!”
 

Meiden in de Bouw- kom naar de open dag of meld je aan!
Onderwijs volgt ontwikkelingen automotive op de voet
Werknemers van Thomas Regout, IAC, STORK en SPIE behalen diploma
€ 630.000,- provinciale subsidie voor meer en beter opgeleide technici; onderwijs versterkt relatie met bedrijfsleven
Thomas Regout en Techniekcollege leiden mensen van de toekomst op!
21 deelnemers een mbo diploma bij VDL Nedcar
“Mooi hoe bedrijven zich succesvol samenpakken om onderwijs in te kopen”
Vooral buiten de lijntjes kleuren!
Uniek in nederland de cross-over opleiding Zorgtechnicus