ArcusTV

Alweer een grote groep afgestudeerde operators op de arbeidsmarkt

Donderdagavond 10 maart jl. kregen 32 afgestudeerde operator studenten van het Techniekcollege Arcus - Leeuwenborgh Procestechniek hun felbegeerde diploma. In een gezellig vol atrium met ouders, grootouders, vrienden, vriendinnen, kennissen en familieleden werd elke gediplomeerde persoonlijk en geestig toegesproken door de eigen docent. Daarna ontvingen ze hun diploma en als passend cadeau een helm met hun voornaam.

Op dit moment hebben 22 afgestudeerden werk, studeren 7 door naar Operator C of anders en zijn 3 kandidaten nog zoekende. Vooral de stagetrajecten en de speeddates wijzen de afgestudeerden de weg naar het bedrijf dat bij hun past.

Of zoals Doné deelnemer aan de speeddates en nu werkzaam als operator B bij Sibelco het verwoordt: “Heel goed, want zo zie je ook dat er vanuit de kant van de bedrijven wordt gezocht naar personeel i.p.v. dat de werknemer alleen maar solliciteert”.

De afgestudeerden zijn gaan werken bij DIS, Mosa, Nyrstar Budel, Océ-Technologies, OCI Nitrogen, ProfCore, Sabic, Sibelco, Trespa, Wienerberger en een aantal niet-PML bedrijven.

De volgende lichting van afgestudeerde operators en maintenance technicians komt juni a.s. op de arbeidsmarkt. Hiervoor worden in mei meerdere speeddates georganiseerd, waar bedrijven kennis kunnen maken met de afgestudeerden. Er valt voor de bedrijven dus echt wat te kiezen.

Vooral buiten de lijntjes kleuren!
Uniek in nederland de cross-over opleiding Zorgtechnicus
Nieuw Europees Project "Garage 4.0" gaat van start
technische mensen zijn onmisbaar- kijk mee in de wereld van techniek
6 MEDAILLES VOOR ARCUS TIJDENS SKILLS HEROES
Techniekopleidingen MBO naar Sittard
Donderdag 23 februari maken studenten Techniekcollege kennis met Transport en Logistiek
Nieuwe aansturing Techniekcollege Arcus - ROC Leeuwenborgh
Nieuw aanbod najaar 2016 Vakopleidingen, trainingen en cursussen