ArcusTV

Alweer een grote groep afgestudeerde operators op de arbeidsmarkt

Donderdagavond 10 maart jl. kregen 32 afgestudeerde operator studenten van het Techniekcollege Arcus - Leeuwenborgh Procestechniek hun felbegeerde diploma. In een gezellig vol atrium met ouders, grootouders, vrienden, vriendinnen, kennissen en familieleden werd elke gediplomeerde persoonlijk en geestig toegesproken door de eigen docent. Daarna ontvingen ze hun diploma en als passend cadeau een helm met hun voornaam.

Op dit moment hebben 22 afgestudeerden werk, studeren 7 door naar Operator C of anders en zijn 3 kandidaten nog zoekende. Vooral de stagetrajecten en de speeddates wijzen de afgestudeerden de weg naar het bedrijf dat bij hun past.

Of zoals Doné deelnemer aan de speeddates en nu werkzaam als operator B bij Sibelco het verwoordt: “Heel goed, want zo zie je ook dat er vanuit de kant van de bedrijven wordt gezocht naar personeel i.p.v. dat de werknemer alleen maar solliciteert”.

De afgestudeerden zijn gaan werken bij DIS, Mosa, Nyrstar Budel, Océ-Technologies, OCI Nitrogen, ProfCore, Sabic, Sibelco, Trespa, Wienerberger en een aantal niet-PML bedrijven.

De volgende lichting van afgestudeerde operators en maintenance technicians komt juni a.s. op de arbeidsmarkt. Hiervoor worden in mei meerdere speeddates georganiseerd, waar bedrijven kennis kunnen maken met de afgestudeerden. Er valt voor de bedrijven dus echt wat te kiezen.

Meiden in de Bouw- kom naar de open dag of meld je aan!
Onderwijs volgt ontwikkelingen automotive op de voet
Werknemers van Thomas Regout, IAC, STORK en SPIE behalen diploma
€ 630.000,- provinciale subsidie voor meer en beter opgeleide technici; onderwijs versterkt relatie met bedrijfsleven
Thomas Regout en Techniekcollege leiden mensen van de toekomst op!
21 deelnemers een mbo diploma bij VDL Nedcar
“Mooi hoe bedrijven zich succesvol samenpakken om onderwijs in te kopen”
Vooral buiten de lijntjes kleuren!
Uniek in nederland de cross-over opleiding Zorgtechnicus