ArcusTV

Actueel

6 MEDAILLES VOOR ARCUS TIJDENS SKILLS HEROES

Emmy Pan Anun (kappen) en Ivi Bruls (grafische vormgeving) gaan door naar het WK in Abu Dhabi (oktober 2017) Arcus sleepte afgelopen zaterdag een record aantal medailles in de wacht. Voor kappen en grafische vormgeving hebben Emmy (kappen) - met een hoge excellente score van 569 - en Ivi (grafische vormgeving) - van 553 – een plek bemachtigd voor de Wereldkampioen -schappen in Abu Dhabi. Zij gaan daar strijden met vakgenoten uit 58 landen.
Lees meer >

Techniekopleidingen MBO naar Sittard

Sittard-Geleen, 10 maart 2017 – Leeuwenborgh en Arcus hebben het voornemen om de techniekopleidingen werktuigbouwkunde, elektrotechniek en installatietechniek niveau 3 en 4 te huisvesten in Sittard. Het gebouw van Leeuwenborgh aan de Arendstraat zal hiertoe worden aangepast . Het gevolg is dat de geplande realisatie van het TechnoCollege aan de Havikstraat, naast het nieuwe onderkomen van DaCapo College, niet doorgaat. Voor leerlingen die via de doorlopende leerlijn van VMBO naar MBO gaan, heeft het besluit van Leeuwenborgh en Arcus weinig tot geen gevolgen. De Havikstraat en de Arendstraat liggen op slechts enkele honderden meters van elkaar af. Voor de maintenance bedrijven is dit besluit een uitgelezen kans in te huizen bij het mbo. ”Het definitieve besluit nemen we na afstemming met de drie VMBO-besturen in Zuid-Limburg”, aldus collegeleden Ferno Schneiders en Hans Meijer van Leeuwenborgh en Arcus.
Lees meer >

Donderdag 23 februari maken studenten Techniekcollege kennis met Transport en Logistiek

De sector transport en logistiek heeft met 'Skill Break' een nieuwe manier gevonden om transport en logistiek op school tot leven te brengen. Leerlingen kunnen door mee te doen aan een 'challenge' ontdekken of de sector tranport en logistiek bij hen past en scholen worden ondersteund in de begeleiding van de studiekeuze van leerlingen. In 2017 start de Skill Break op 7 locaties in Nederland. Een van deze locaties is de Schandelermolenweg, waar een locatie van het Techniekcollege gevestigd is.
Lees meer >

Nieuwe aansturing Techniekcollege Arcus - ROC Leeuwenborgh

Na 19 jaar werkzaam geweest te zijn bij ROC Leeuwenborgh heeft de heer Roy Palmen ervoor gekozen om zijn actieve carrière bij ROC Leeuwenborgh te beëindigen. Via diverse managementfuncties is hij sinds 2008 directeur Techniek bij Leeuwenborgh en vanaf 2013 van de Samenwerkingsschool Techniekcollege Zuid-Limburg geweest.
Lees meer >

Nieuw aanbod najaar 2016 Vakopleidingen, trainingen en cursussen

In het najaar 2016 start Arcus weer met nieuwe opleidingen, trainingen en cursussen ten behoeve van het bedrijfsleven en particuliere deelnemers.
Lees meer >

De eerste tien afstudeerders in uniek project!

De eerste 10 studenten BOL opleiding mechanisch operator A (niveau 2) ,die bij VDL Nedcar via ROC Arcus een opleiding hebben gevolgd in de praktijkschool ontvangen op donderdag 30 juni 2016 hun diploma. Daarmee zijn ze de eerste lichting studenten, die afstuderen via dit unieke concept. Met hun diploma op zak starten ze vanaf juli allemaal als werknemer bij VDL Nedcar via uitzendbureau Adecco of Randstad
Lees meer >

Leerlingen van LVO en SVO|PL naar Schandelermolenweg

Vanaf begin september 2016 krijgen leerlingen van SVO|PL en LVO-Parkstad van de leerjaren 3 en 4 techniek les in het gebouw van Arcus aan de locatie Schandelermolenweg 21 te Heerlen. In totaal gaat het om 280 leerlingen en nog eens 20 docenten. Dit is de start van de vakmanschapsroute van het techniekonderwijs in Parkstad.
Lees meer >

Leerlingen van LVO en SVOPL komen naar Schandelermolenweg

Vanaf september 2016 krijgen leerlingen van SVOPL  en LVO van de leerjaren 3 en 4 techniek les in het gebouw aan de locatie Schandelermolenweg. In totaal gaat het om 280 leerlingen en nog eens, afwisselend in samenstelling, 20 docenten.
Lees meer >

Techniekonderwijs in Parkstad is weer spannend en levensecht

Het Techniekonderwijs in Parkstad zal er vanaf het schooljaar 2016/2017 anders uitzien. De scholen van het vo (BCPL en LVO) en het mbo (Arcus en Leeuwenborgh) werken samen om interessant en uitdagend techniekonderwijs te kunnen blijven aanbieden, dat aansluit bij de wensen van het bedrijfsleven. Hoe het er dan uit gaat zien en wat de leerlingen techniek daar voor voordeel bij hebben, vertellen Noud Theunissen (projectleider Techniek Onderwijs Zuid-Limburg, mbo Arcus/Leeuwenborgh), Roger Stroucken (waarnemend directeur Emma College, LVO) en Ank Wijnands (algemeen directeur Beroepscollege Parkstad Limburg).
Lees meer >

Lars Vorstermans, Arcus Hero 2016

[FOTO Dian van den Bosch, KTM fotografie] Donderdag 19 mei 2016 is tijdens het avondvullend entertainment Arcus Heroes Event dé Arcus Hero 2016 uitgeroepen. Deze ambassadeursverkiezing bestaat uit een heel traject. De laatste drie kandidaten hebben zich op woensdag 11 mei gepresenteerd voor een professionele jury.    
Lees meer >