ArcusTV

Actueel

Donderdag 23 februari maken studenten Techniekcollege kennis met Transport en Logistiek

De sector transport en logistiek heeft met 'Skill Break' een nieuwe manier gevonden om transport en logistiek op school tot leven te brengen. Leerlingen kunnen door mee te doen aan een 'challenge' ontdekken of de sector tranport en logistiek bij hen past en scholen worden ondersteund in de begeleiding van de studiekeuze van leerlingen. In 2017 start de Skill Break op 7 locaties in Nederland. Een van deze locaties is de Schandelermolenweg, waar een locatie van het Techniekcollege gevestigd is.
Lees meer >

Nieuwe aansturing Techniekcollege Arcus - ROC Leeuwenborgh

Na 19 jaar werkzaam geweest te zijn bij ROC Leeuwenborgh heeft de heer Roy Palmen ervoor gekozen om zijn actieve carrière bij ROC Leeuwenborgh te beëindigen. Via diverse managementfuncties is hij sinds 2008 directeur Techniek bij Leeuwenborgh en vanaf 2013 van de Samenwerkingsschool Techniekcollege Zuid-Limburg geweest.
Lees meer >

Nieuw aanbod najaar 2016 Vakopleidingen, trainingen en cursussen

In het najaar 2016 start Arcus weer met nieuwe opleidingen, trainingen en cursussen ten behoeve van het bedrijfsleven en particuliere deelnemers.
Lees meer >

De eerste tien afstudeerders in uniek project!

De eerste 10 studenten BOL opleiding mechanisch operator A (niveau 2) ,die bij VDL Nedcar via ROC Arcus een opleiding hebben gevolgd in de praktijkschool ontvangen op donderdag 30 juni 2016 hun diploma. Daarmee zijn ze de eerste lichting studenten, die afstuderen via dit unieke concept. Met hun diploma op zak starten ze vanaf juli allemaal als werknemer bij VDL Nedcar via uitzendbureau Adecco of Randstad
Lees meer >

Leerlingen van LVO en SVO|PL naar Schandelermolenweg

Vanaf begin september 2016 krijgen leerlingen van SVO|PL en LVO-Parkstad van de leerjaren 3 en 4 techniek les in het gebouw van Arcus aan de locatie Schandelermolenweg 21 te Heerlen. In totaal gaat het om 280 leerlingen en nog eens 20 docenten. Dit is de start van de vakmanschapsroute van het techniekonderwijs in Parkstad.
Lees meer >

Leerlingen van LVO en SVOPL komen naar Schandelermolenweg

Vanaf september 2016 krijgen leerlingen van SVOPL  en LVO van de leerjaren 3 en 4 techniek les in het gebouw aan de locatie Schandelermolenweg. In totaal gaat het om 280 leerlingen en nog eens, afwisselend in samenstelling, 20 docenten.
Lees meer >

Techniekonderwijs in Parkstad is weer spannend en levensecht

Het Techniekonderwijs in Parkstad zal er vanaf het schooljaar 2016/2017 anders uitzien. De scholen van het vo (BCPL en LVO) en het mbo (Arcus en Leeuwenborgh) werken samen om interessant en uitdagend techniekonderwijs te kunnen blijven aanbieden, dat aansluit bij de wensen van het bedrijfsleven. Hoe het er dan uit gaat zien en wat de leerlingen techniek daar voor voordeel bij hebben, vertellen Noud Theunissen (projectleider Techniek Onderwijs Zuid-Limburg, mbo Arcus/Leeuwenborgh), Roger Stroucken (waarnemend directeur Emma College, LVO) en Ank Wijnands (algemeen directeur Beroepscollege Parkstad Limburg).
Lees meer >

Lars Vorstermans, Arcus Hero 2016

[FOTO Dian van den Bosch, KTM fotografie] Donderdag 19 mei 2016 is tijdens het avondvullend entertainment Arcus Heroes Event dé Arcus Hero 2016 uitgeroepen. Deze ambassadeursverkiezing bestaat uit een heel traject. De laatste drie kandidaten hebben zich op woensdag 11 mei gepresenteerd voor een professionele jury.    
Lees meer >

Alweer een grote groep afgestudeerde operators op de arbeidsmarkt

Donderdagavond 10 maart jl. kregen 32 afgestudeerde operator studenten van het Techniekcollege Arcus - Leeuwenborgh Procestechniek hun felbegeerde diploma. In een gezellig vol atrium met ouders, grootouders, vrienden, vriendinnen, kennissen en familieleden werd elke gediplomeerde persoonlijk en geestig toegesproken door de eigen docent. Daarna ontvingen ze hun diploma en als passend cadeau een helm met hun voornaam.
Lees meer >

Aan techniek alleen heb je niets-interview met Luc de Witte

Het aantal zorgbehoevenden in Nederland neemt de komende jaren toe, maar eenzelfde verruiming van het gezondheidsbudget is geen optie. Om maar te zwijgen over de hoeveelheid zorgmedewerkers. Het Expertisecentrum voor Innovatieve Zorg en Technologie werkt aan verschillende oplossingen. Directeur Luc de Witte: “Het ligt voor de hand om techniek toe te passen, maar dan moet de zorgpraktijk wel anders worden georganiseerd.”
Lees meer >