ArcusTV

Actueel

Vooral buiten de lijntjes kleuren!

Plaatjesmakers noemt de Keuzegids 2017 ze. Scholieren van de mbo-opleiding mediavormgeving in Sittard. Ze ontwerpen en maken onder meer flyers, websites, filmpjes of games. De leerlingen worden vooral geïnspireerd buiten de lijntjes te kleuren. En dat levert de jonge talenten bijzondere avonturen op!
Lees meer >

Uniek in nederland de cross-over opleiding Zorgtechnicus

De mbo opleiding Zorgtechnicus (niveau 4) is tot stand gekomen door de onderlinge samenwerking tussen de ROC’s Arcus, Gilde Opleidingen, ROC Leeuwenborgh, het bedrijfsleven en zorginstellingen. In september 2016 is er een aanvraag ingediend voor een cross-over van de opleiding. De opleiding wordt gevormd door een mix van delen van bestaande techniek- en zorgopleidingen, waardoor de totale inhoud van deze nieuwe beroepsopleiding beter aansluit op de vraag van de arbeidsmarkt. De Minister van OCW heeft deze maand laten weten dat de aanvraag voor de cross-over van de opleiding zorgtechnicus goedgekeurd is. Dit is heel uniek in Nederland!
Lees meer >

Nieuw Europees Project "Garage 4.0" gaat van start

De technologische ontwikkelingen op het gebied van digitalisering en netwerken zullen de komende jaren ons dagelijks leven sterk beïnvloeden. Zo zal  onze auto in de toekomst continue verbonden zijn met het internet. Ook voor autodealers gaat er veel veranderen. Zij gaan geconfronteerd worden met enorme uitdagingen en nieuwe mogelijkheden.
Lees meer >

technische mensen zijn onmisbaar- kijk mee in de wereld van techniek

het eerste interview rondom het Techniek Onderwijs in Zuid-Limburg is nu te zien!
Lees meer >

6 MEDAILLES VOOR ARCUS TIJDENS SKILLS HEROES

Emmy Pan Anun (kappen) en Ivi Bruls (grafische vormgeving) gaan door naar het WK in Abu Dhabi (oktober 2017) Arcus sleepte afgelopen zaterdag een record aantal medailles in de wacht. Voor kappen en grafische vormgeving hebben Emmy (kappen) - met een hoge excellente score van 569 - en Ivi (grafische vormgeving) - van 553 – een plek bemachtigd voor de Wereldkampioen -schappen in Abu Dhabi. Zij gaan daar strijden met vakgenoten uit 58 landen.
Lees meer >

Techniekopleidingen MBO naar Sittard

Sittard-Geleen, 10 maart 2017 – Leeuwenborgh en Arcus hebben het voornemen om de techniekopleidingen werktuigbouwkunde, elektrotechniek en installatietechniek niveau 3 en 4 te huisvesten in Sittard. Het gebouw van Leeuwenborgh aan de Arendstraat zal hiertoe worden aangepast . Het gevolg is dat de geplande realisatie van het TechnoCollege aan de Havikstraat, naast het nieuwe onderkomen van DaCapo College, niet doorgaat. Voor leerlingen die via de doorlopende leerlijn van VMBO naar MBO gaan, heeft het besluit van Leeuwenborgh en Arcus weinig tot geen gevolgen. De Havikstraat en de Arendstraat liggen op slechts enkele honderden meters van elkaar af. Voor de maintenance bedrijven is dit besluit een uitgelezen kans in te huizen bij het mbo. ”Het definitieve besluit nemen we na afstemming met de drie VMBO-besturen in Zuid-Limburg”, aldus collegeleden Ferno Schneiders en Hans Meijer van Leeuwenborgh en Arcus.
Lees meer >

Donderdag 23 februari maken studenten Techniekcollege kennis met Transport en Logistiek

De sector transport en logistiek heeft met 'Skill Break' een nieuwe manier gevonden om transport en logistiek op school tot leven te brengen. Leerlingen kunnen door mee te doen aan een 'challenge' ontdekken of de sector tranport en logistiek bij hen past en scholen worden ondersteund in de begeleiding van de studiekeuze van leerlingen. In 2017 start de Skill Break op 7 locaties in Nederland. Een van deze locaties is de Schandelermolenweg, waar een locatie van het Techniekcollege gevestigd is.
Lees meer >

Nieuwe aansturing Techniekcollege Arcus - ROC Leeuwenborgh

Na 19 jaar werkzaam geweest te zijn bij ROC Leeuwenborgh heeft de heer Roy Palmen ervoor gekozen om zijn actieve carrière bij ROC Leeuwenborgh te beëindigen. Via diverse managementfuncties is hij sinds 2008 directeur Techniek bij Leeuwenborgh en vanaf 2013 van de Samenwerkingsschool Techniekcollege Zuid-Limburg geweest.
Lees meer >

Nieuw aanbod najaar 2016 Vakopleidingen, trainingen en cursussen

In het najaar 2016 start Arcus weer met nieuwe opleidingen, trainingen en cursussen ten behoeve van het bedrijfsleven en particuliere deelnemers.
Lees meer >

De eerste tien afstudeerders in uniek project!

De eerste 10 studenten BOL opleiding mechanisch operator A (niveau 2) ,die bij VDL Nedcar via ROC Arcus een opleiding hebben gevolgd in de praktijkschool ontvangen op donderdag 30 juni 2016 hun diploma. Daarmee zijn ze de eerste lichting studenten, die afstuderen via dit unieke concept. Met hun diploma op zak starten ze vanaf juli allemaal als werknemer bij VDL Nedcar via uitzendbureau Adecco of Randstad
Lees meer >